2013. gada 25. decembris

McIntosh+ Sonus Faber + Audioquest.



    Pašā gada nogalē manā rīcībā nonāca divi interesanti Audioquest kabeļi- starpbloku Sky (XLR) un jaudas kabelis NRG1000 (ar jaunajiem Audioquest  IEC un Schuko spraudņiem). Uzreiz radās jautājums par sistēmu, uz kuras varētu pilnībā izbaudīt minēto kabeļu kvalitāti un novērtēt to iespējamos trūkumus. Un vai, vispār, šie kabeļi spēj ienest jebkādas pozitīvas izmaiņas augsta līmeņa komplektā. Piezvanīju uz „High End Collection” salonu un saņēmu laipnu piekrišanu paklausīties manus kabeļus un ,pie reizes, salīdzināt tos ar MIT uz visai interesanta komplekta- McIntosh 550CD+ priekšpastiprinātājs+ 2 monobloki + Sonus Faber Amati Futura. Komplektam paķēru līdzi arī Audioquest Castle Rock skandu kabeļus un vēl vienu tīkla vadu- Cardas Clear M Power.



    Braucot uz salonu domāju- ar ko būtu jāsāk- NRG, Sky vai Castle rock, bet atbilde radās sākot klausīties sistēmu. Uzreiz piebildīšu, ka šis nebija kāds speciāls testēšanas pasākums un mani secinājumu ir subjektīvi un balstīti tikai uz manu gaumi un zināmu klausīšanās pieredzi.
   Man likās, ka visnotaļ iespaidīgais komplekts skan visai neizteiksmīgi, skatuve tāda nospiesta, skaņa izteikti piesaistīta skandām. Radās iespaids, ka tā skaņas „duļķainība” nāk no barošanas puses. Nolēmu sākt ar pieslēgtā  Lessloss vietējā pakaļdarinājuma nomaiņu pret Audioquest NRG-1000. Jā! Trāpīts!
Sistēmas skanējums izmainījās kardināli, un tā nebija mana iedoma, klātesošie arī nonāca pie līdzīga secinājuma jau pēc pirmajām ieraksta minūtēm (klausījāmies Diana Krell). 
 Nākošo nolēmu pieslēgt Audioquest Sky XLR , jo tad nu varētu paklausīties šo pašu CD atskaņotāju arī caur balansēto slēgumu. Tai pat laikā tas nedod iespēju apgalvot, ka tieši Sky bija par iemeslu vēl skaidrākam, fokusētākam un skatuviski dziļākam skanējumam. Katrā ziņā kļuva skaidrs, ka pieslēdzot  CD pie priekšpastiprinātāja ar simetrisko Sky kabeli skanējums bija jūtami baudāmāks par nesimetrisko slēgumu ar MIT, līdzīgas cenas  RCA kabeļiem. Šādā kombinācijā Sonus Faber Amati Futura skanēja skaisti!

 Kā trešo pieslēdzām Audioquest Castle Rock akustikas kabeli. Pavisam drīz kļuva skaidrs, ka šis visnotaļ labais kabelis iemaldījies ne sava līmeņa kompānijā! Lai arī vidusdaļā viss bija kārtībā, tomēr pazeminātā basu kontrole un nedaudz izplūdušās augšas darīja savu. Žēl gan! Dažās „zemāka” līmeņa sistēmās Castle Rock bija sevi parādījis visai slavējami. Bet jāpiebilst, ka MIT bija vismaz divarpus reizes dārgāks! Visai ātri MITerminator tika atlikts savā vietā un Amati iemirdzējās visā savā krāšņumā.

 Pašās beigās nolēmu, jau tā brīnišķīgi skanošā sistēmā, izmēģināt Cardas Clear M power kabeli, nomainot NRG-1000. Rezultātā ieguvām savādāku, var būt pat nedaudz interesantāku skanējumu. Tas gan ir gaumes jautājums, jo domas dalījās.

    
 Šīs noklausīšanās rezultātā secināju, ka „kabeļu jautājums”, arī  pie tik augsta līmeņa komponentēm, paliek tikpat svarīgs un nozīmīgs- tā ignorēšana var novest pie augstas klases sistēmas skanējuma nonivelēšanas līdz vidusmēram.

Nav komentāru: