2014. gada 24. augusts

Ātrs trīs vara starpbloku kabeļu apskats.


Trīs RCA kabeļi, kuros par vadītāja materiālu izvēlēts varš-Neotech NEI 3001, Audioquest Diamondback un Cardas Parsec.


Neotech izmanto OCC (monokristāla) varu, Audioquest savukārt PSC (augstas tīrības pulētu) varu un abu kabeļu kopēja iezīme ir polietilēna caurulītes kā izolators. Cardas zimanto augstas tīrības vara Litz  vadu.
Kā trijotne izpaudās skaņas traktā. Uzreiz jāsaka, ka visi trīs kabeļi ir neitrāli, t.i. tiem nav krasi izteiktu pacēlumu vai kritumu visā diapazonā. Galvenā atšķirība ir vidējo un augsto frekvenču tīrībā, kas izpaužas kā papildus informācijas klātesamība vai trūkums katram no apskata dalībniekiem. NEI 3001 un Diamondback izrādījās visai līdzīgi, otrais bija tikai nedaudz dzidrāks AF galā un tādēļ likās nedaudz skaidrāks, bet arī cietāks, kas labi piederas rocka atskaņošanai. Neotech skanējums nedaudz samtaināks un komfortabls klavieru džeza un klasikas atskaņošanai. 
Apskata favorīts izrādījās Parsec- Cardas jaunās līnijas pārstāvis. Tas apvienoja izcilu detalizāciju, kas izpaudās skaidri saklausāmās reverberācijās un daudz ilgākās instrumentu pēc skaņās, samtainu skanējumu un labu basu. Bet, jāpiebilst, ka Parsec cena uzliek tam zināmus pienākumus, un tas ar tiem tiek galā ļoti veiksmīgi.



Nav komentāru: